O farovima

Farovi su delovi vozila koji su od izuzetno velike važnosti. Bez njih nema vožnje noću, a već nekoliko godina ni danju. Obzirom da su u konstantnoj upotrebi, njihova funcionalnost ne sme biti dovedena u pitanje. Farovi na novijim vozilima su napravljeni od polikarbonata. On je dosta jeftiniji od prethodnih materijala, stakla, i lakše ga je dizajnerski oblikovati.

Međutim, polikarbonski farovi su veoma podložni vremenskim uticajima. Zbog UV zračenja toplptnih promena oni vremenom požute i matiraju. To nije samo estetski neprivlačno, već predstavlja i funkcionalni problem svetlo tada dosta slabije sija. Takođe može doći i do propadanja nagorevanja reflektujućih površina „šoljica“ na projektorima, iako far spolja izgleda dobro, šoljice loše reflektuju svetlost. Ako imate takve farove, savetujemo Vam da nas posetite.

Primer „porale“ soljice.

poliranje farova

Plastični farovi osetljivi su na udare kamenčića, agresivna sredstva za pranje i održavanje karoserije. Tokom vremena farovi postaju zamućeni, požuteli, a neretko i matiraju i tako prestaju da vrše svoju osnovnu funkciju da osvetljavaju put. Kada dođe do ovoga, reparacijom farova može rešiti ovu vrstu problema i vratiti farove u fabricko stanje.

DSC_0980

Takođe, da bi farovi i sve njihove komponente što duže sačuvale vitalnost, savetuje se ugradnja LED dnevnih svetala.

DSC_2406